Sú do bytu vhodné len malé plemená psov?

Ak bývate v byte a nemáte k dispozícii záhradu, na ktorú by mohol váš psík kedykoľvek vybehnúť a napriek tomu by ste si radi psieho kamaráta zaobstarali, tak čítajte ďalej! V tomto článku sa dozviete, ako vybrať vhodného psieho parťáka, ktorému nebude vadiť, že časť dňa trávi v byte.

Venčenie psa

Na prechádzky so svojím psom budete musieť vyrážať častejšie, než psičkári, ktorí majú svojho štvornohého kamaráta na záhrade. Psík sa potrebuje vyvenčiť a prebehnúť na čerstvom vzduchu niekoľkokrát denne. Takéto minimum sú tri vycházky za deň - dĺžka takých prechádzok vždy záleží na povahe a temperamentu vášho psa.

1556784027

Aspoň jedno venčenie by malo byť dlhšie, aby sa psík poriadne prebehol. Samotná dĺžka je vysoko individuálna - u staršieho psa, ktorý nepotrebuje toľko pohybu bude stačiť napríklad pol hodina pomalej chôdze, oproti tomu mladý a temperamentnejší psík ocení aj dvojhodinovú náročnejšiu vycházku.

Kam umiestniť peliešok?

Psíkovi budete musieť v byte vytvoriť pokojné miestečko, ktoré bude len jeho a kde si bude môcť oddýchnuť. Po nejakom čase spoznáte, kde je psovi dobre a kde chce odpočívať. Môžete zaobstarať peliešky alebo matrace dva - jeden umiestnite do kľudného kúta, kde pes rád spí a druhý do centra diania, kde bude mať o všetkom prehľad.

bite-my-pet-clanek

Pri umiestňovaní nového psieho pelechu si dajte pozor, aby nebol v prievane, na mieste, kde vám bude psík prekážať, alebo blízko kurenia, kde je zase příliš vysoká teplota.

Vhodné plemená psov

Možno by se zdalo, že do bytu sú vhodné len malé plemená psov, ale opak môže býť pravdou. Niekedy sú menší psíkovia temperamentnejší než strední veľkí hafani. Dajte si teda na výbere poctivo záležať a zvážte svoje časové možnosti. Psovi budete musieť venovať veľa času, ale pokiaľ nieste zrovna aktívny športovec, tak volte radšej kľudnejšieho psa alebo staršieho psa z útulku.

Medzi malé plemena, které sú do bytu vhodné patrí napríklad čivava, jorkšírský teriér, alebo bišónik. Pokiaľ bývate v byte, nie sú vám zakázaní ani strední, či veľkí psi. Len zvážte, či váš životný štýl odpovedá tomu, čo bude váš pes vyžadovať.

Prajeme vám dobrý výber vašeho nového psieho parťáka a veľa radostných zážitkov!