Počasie pod psa - užívajte si jeseň aj so svojím psom

Je tu jeseň a s ním aj dlhé prechádzky vo farebnom listí a príjemnom slnečnom svite. Občas však aj v daždi, či blate. Ako sa pripraviť na sychravé počasie a nenechať sa zaskočiť mokrými kvapkami, či studeným vetrom? V našom článku Vám prinášame pár tipov ako byť pripravený aj na nepríjemné počasie. 

Čo robiť, keď pes zmokne?

Nebojte sa vyraziť von i v daždivom počasí. Pokiaľ nemáte psa, ktorý je chúlostivý, alebo starý a náchylný k rôznym chorobám, tak precházka v daždi nemôže uškodiť. Ba naopak - psíkovia neposudzujú, aké je počasie, chcú behať vonku, či svieti slnko či padajú daždové kvapky. Pokial váš chlpáč zmokne, dbajte na to, aby ste psa poriadne vysušili.

Pokiaľ ste na výlete autom a zastihne vás daždzivé počasie, nebudete nadšení z mokrého auta od blata. Máme pre vás skvelý tip na ochranný poťah, ktorý zabráni chlpom a nečistotám, ničiť interiér vášho auta. 

O srsť sa starajte nielen v zime

Pravidelne psovi srsť vyčesávajte - tým podporíte tvorbu mazu a zbavíte psa odumretých chlupov a kože. Koúpanie naopak nie je nutné vykonávať tak často a pravidelne. Častým kúpaním sa vysušuje psovi srsť a prirodzené schopnosti miznú. Psíka teda kúpte, len pri špeciálnych príležitostiach a keď naozaj treba. 

V prípade, že dorazíte z prechádzky s premoknutým psom, môžete použiť extra savý uterák, ktorý sa už pre psíkov vyrába v rôznych prevedeniach. Taký uterák saje až o 50 % vody viac než běžný uterák. Môžete si samozrejme vziať na pomoc aj fén a psíkovi srsť vysušiť.

Peliešok v suchu je základ

Obzvlášť v chladných mesiacoch roku dbajte na to, aby mal váš psík peliešok umiestnený v suchu a závetrí. Navlhnutá srsť v kombináci s prievanom môže spôsobiť nachladnutie psa. Pokiaľ svojho psa máte doma, dejte pozor, aby ste domácnosť neprekurovali na příliš vysoké teploty. Veľké teplotné rozdiely niesú pre psy zdravé.

Ako zabaviť psa, keď sa vám nechce von?

Môže se stať, že niekedy bude také počasie, do kterého sa vám (a možno ani vášmu psovi) naozaj nebudete chcieť vyrážať na dlhšiu prechádzku, než je nutné. V takom prípade oceníte aktivity, ktorými psa zabavíte i vo vnútri vášho domu.

Môžete psovi zaobstarať interaktivnu hru, ktorých existuje na trhu už pomerne veľké množstvo. Tieto hry jú založené väčšinou na tom, že psík musí pochopiť určitý princíp, ktorý je následne odmenený pamlskom.

Alebo skúste hru vymyslieť sami! Schovajte psíkovi obľúbenú maškrtu a nechajte ho, nech odmenu nájde. Začnite niečím naozaj jednoduchým a postupne môžete vymýšľať náročnějšie skrýše. Ďalšou možnosťou je venovať čas, ktorý musíte stráviť doma nácviku nového povelu, na ktorý obvykle nemáte čas. Tak napríklad… vie váš psík podať packu?

Dúfame, že si so svojím psom užijete i daždivé dni!